Selecteer een pagina

gino graus

Wil je Gino Graus boeken voor een optreden?

BuroNL is het boekingskantoor voor alle Nederlandse artiesten. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Gino Graus voor een evenement.

Gino Graus begon al met zingen toen hij nog maar net kon lopen. Hij wist al snel dat hij heel zijn leven wil blijven zingen en van dat idee is hij ook nooit meer afgeweken, met Jan Smit als grote voorbeeld kan dit ook niet anders.

In 2010, op 10 jarige leeftijd, kwam Gino met zijn eerste single ‘’Een vriend’’. Dit jaar werd hij ook winnaar van Typisch Talent in zijn eigen woonplaats Den Bosch waar hij mocht optreden met grote namen zoals Marianne Weber, Sieneke, Dirk Meeldijk en Django Wagner.

Daarna werd hij al snel onder de vleugels genomen van Grad Damen en Mario Veltman. Zij namen samen met Gino verschillende singles, en ook twee albums op: ‘Stap voor Stap’ in 2011 en ‘Uit mijn hart’ in 2012.

Tijdens een muziekreis naar Turkije, met het gezin Graus, werd Gino pas echt ontdekt. Willie Oosterhuis, de presentator van het Mega Piraten Festijn, was zo onder de indruk, toen hij Gino toevallig hoorde zingen, dat hij hem meteen een optreden op het eerstvolgende Mega Piraten Festijn aanbood. Amper uit het vliegtuig stond Gino voor vele duizenden mensen te zingen alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

In januari 2013 volgde een contract bij Holliwood Records. Producer Edwin van Hoevelaak (o.a. André Hazes, Nick & Simon, Jeroen van der Boom en Wolter Kroes) ging met Gino aan de slag en dat resulteerde in het album: “Zweven op de wind”. Waarbij hij hulp kreeg van grote namen als Jan Keizer en George Baker die nummers voor hem schreven.

Inmiddels is de muziekstijl van Gino veranderd naar een sound die meer aansluit bij zijn leeftijd. Dat is ook duidelijk te horen op zijn nummers “Leef de dag”, “Hey Schat” en “Vogelvrij”.

Zijn 10 jarig jubileum heeft hij groots gevierd in 2019 met Gino’s Muziekfeest waarbij diverse gastartiesten waaronder Django Wagner en Wesly Bronkhorst kwamen optreden. Dit jaar verscheen ook de single “Verslaafd aan jou” waarbij Gino de tekst en muziek voor eigen rekening nam.

Zijn single “Dolores” uit 2020 werd bij de zomerhit verkiezing van dit jaar verkozen tot één van de grootste zomerhits.

Begin 2021 tekent Gino een platencontract bij NRGY Music. Gino komt al snel met zijn eerste single op dit label waarna er nog velen zullen volgen.

 

Gino Graus boeken doe je bij BuroNL!

Boeken voor jouw evenement? Gino Graus boek je bij BuroNL. Ons gehele team helpt graag met al jouw vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Bekijk ook onze andere artiesten