Selecteer een pagina

George Baker

Wil je George Baker boeken voor een optreden?

BuroNL is het boekingskantoor voor alle Nederlandse artiesten. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van George Baker voor een evenement.

50 jaar staat George Baker, alias Hans Bouwens, nu inmiddels alweer op het podium, zowel nationaal als internationaal. In die 50 jaar schreef Hans pakweg 600 songs waaronder natuurlijk de bekende hits ‘’Little Green Bag’’ en Una Paloma Blanca’’. Hij verkocht meer dan 25.000.00 platen.

In 1969 werden George Baker en zijn band onder leiding genomen door producer Richard Dubois. Er kwamen een drietal composities van zijn hand en een daarvan was het legendarische ‘Little Green Bag’, de eerste hit van de band, inmiddels omgedoopt tot ‘George Baker Selection’.

George: “Ik zal nooit meer het moment vergeten dat een piepjonge Lex Harding onze eerste plaat aankondigde met de woorden: ‘Hier dan een nieuwe band met hun eerste uitstekende plaatje “Little Green Bag”, laten we hopen dat het geen eendagsvlieg is’. Het bleek al snel dat de band met George een zanger en songwriter van groot formaat in huis had: ‘Little Green Bag’ werd in hoog tempo een wereldhit. Terwijl George nog achter de lopende band stond te werken in een limonadefabriek bereikte het nummer de 5e plaats in de US Billboard Top 100.

In 1975 verscheen single ‘Una Paloma Blanca’. ‘Una Paloma Blanca’ werd een wereldhit met in bijna ieder land een nummer één notering en een totale verkoop van ± 9 miljoen exemplaren.

Begin jaren ’80 werd het stiller rondom de zanger, mede door zijn verhuizing naar Spanje. Toch bleef hij goede platen maken zoals ‘Wild Flower’ en ‘The Winds of Time’.

In 1985 keerde George terug naar Nederland om een nieuwe Selection op te richten. Het was meteen raak: er werd een dikke hit behaald met ‘Santa Lucia By Night’. Nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat ook de tweede Selection in 1989 uit elkaar ging. George besloot zich vanaf dat moment definitief op zijn solocarrière te richten en heeft solo nog steeds veel succes.

George Baker boeken doe je bij BuroNL!

Boeken voor jouw evenement? George Baker boek je bij BuroNL. Ons gehele team helpt graag met al jouw vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Bekijk ook onze andere artiesten