Selecteer een pagina

René Froger

Wil je René Froger boeken voor een optreden?

BuroNL is het boekingskantoor voor alle Nederlandse artiesten. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van René Froger voor een evenement.

René Froger werd geboren en groeide op in de Amsterdamse wijk de Jordaan. Zijn vader, Jan Froger, had een café in de Staatsliedenbuurt. Net als zijn muzikale ouders, die optraden als het Duo Jan & Mien, begon ook Froger als kind al te zingen in het café van zijn vader. Als jongeman won hij een talentenjacht en als prijs daarvan mocht hij meedraaien met Ted de Braak en Mini & Maxi. In 1979 nam hij zijn eerste liedje op, ‘Disco A La Carte’.

In het voorjaar van 1987 brengt René zijn eerste échte single uit, getiteld: ‘Love Leave Me’. De toen populaire Veronica dj’s Erik de Zwart en Adam Curry zijn fans van het eerste uur. Als Adam Curry afscheid neemt van Nederland zingt René Froger in het tv programma Countdown het nummer ‘Winter In America’. Dit is Renés tv debuut en levert hem zijn eerste Top 5 hit op. In 1988 verschijnt het debuutalbum van René Froger, getiteld: ‘Who Dares Wins’. Het album werd goud, wat in die tijd nog wil zeggen dat er 50.000 stuks van zijn verkocht! Hoewel René zich richt op Engelstalige nummers, maakt hij in 1989 een uitzondering voor de Stichting Colombine. Hij neemt samen met het Goede Doel het nummer ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken’ (Een Eigen Huis) op. De single bestormt de hitparades en staat weken op nummer 1. Het betekent Renés definitieve doorbraak.

In 1992 scoorde hij met het album ‘Sweet Hello’s & Sad Goodbyes’ 4 keer platina, dat zijn dus 450.000 stuks. In 1994 staat René maar liefst 4 keer in een nokvol Ahoy. En de successtory bleef maar verdergaan. Want in 1995 staat hij als eerste Nederlandse Artiest in het stadion de Kuip met 2 superconcerten.

De albums ‘Walls Of Emotion’, ‘Live in concert’, en ‘Illegal Romeo’ scoorden reeds platina in de voorverkoop, en kwamen onmiddellijk bij de release op 1 in de hitparade. Toen hij een Edison kreeg, waagde hij het om een duet te zingen met de Canadese diva Céline Dion. Hij kreeg ook een Gouden Harp van het Nederlandse publiek.

In 1998 kwam René Froger met de cd ‘Home Again’. De single ‘Never Fall In Love’ scoorde onmiddellijk in Nederland en België. De CD betekent voor René Froger een terugkeer naar de liedjes waar hij zicht thuis in voelt. Ontroerende ballads, en enkele uptempo nummers om de zaal op z’n kop te zetten.

‘Crazy Way About You’ is een gigantische hit in Nederland en België waar hij in 1999 mee scoort. Er volgt nog een single ‘I Can’t Stop Myself’. De 2 nummers staan op het nieuwe album ‘I Don’t Break Easy’.

In maart 2003 krijgt René Froger een Edison voor z’n hele oeuvre. Voor de rest bezint de artiest zich over het vervolg van z’n carrière. Hij wil iets totaal anders doen. Eind 2005 gaat hij met een nieuwe tour ‘Pure & More’ de theaters in. Vanaf 2005 vormt hij tevens samen met Gerard Joling, Jeroen van de Boom en Jan Smit de gelegenheidsformatie de Toppers, waarmee hij jaarlijks optreedt.

In de jaren die volgden had hij nog meer hits zoals ‘Doe Maar Gewoon’ (2007), ‘Ik Heb Je Lief’ (2010), ‘Daar Sta Je Dan’ (2013) en ‘Bon Gepakt’ met rapper Donnie (2021). Froger verkocht meer dan vijf miljoen platen en behoort daarmee tot de bestverkochte artiesten van Nederland.

René Froger boeken doe je bij BuroNL!

Boeken voor jouw evenement? René Froger boek je bij BuroNL. Ons gehele team helpt graag met al jouw vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Bekijk ook onze andere artiesten