Selecteer een pagina

Jan Smit

Wil je Jan Smit boeken voor een optreden?

BuroNL is het boekingskantoor voor alle Nederlandse artiesten. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Jan Smit voor een evenement.

Als tienjarig jongetje scoorde Jan Smit met ‘Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen’ zijn eerste nummer één notering in de Nederlandse Hitlijst. Na een periode in Duitsland, werd het succes in Nederland gecontinueerd. De Volendammer kan inmiddels bogen op een zeer glansrijke carrière. Om zijn vijftienjarig jubileum te vieren verscheen onlangs het compilatiealbum ‘15 Jaar Hits’, waarop een breed scala van zijn nummer één hits prijkt. ‘De eerste vijftien jaar zitten erop, maar ik ben nog lang niet klaar!’ Aldus de immer ambitieuze Jan.

’15 Jaar Hits is een bedankje aan de fans, omdat zij mij al die jaren zo trouw hebben gesteund. Ik ben ze dankbaar en koester ze. Ik wilde daarom ook wachten tot ik ze echt iets te bieden had.’ Voor de compilatie -waarin de nadruk op 2005 ligt- zocht hij dan ook alle nummers persoonlijk uit. Dat was het jaar waarin hij mede door de realitysoap ‘Gewoon Jan Smit’ in ons land het succes hervond. ‘In Duitsland stond ik avond na avond in enorme hallen op te treden, zo’n beetje mijn hele puberteit lang. Ik heb er geleerd te entertainen. Mijn muzikale basis werd daar gelegd.’
Eenmaal thuis wisselden de topnoteringen elkaar in rap tempo af. Smit licht zijn soms opvallende keuzes op zijn jubileumalbum toe. ‘Het zijn de liedjes waarvan ik het zonde vind dat ze voor het grote publiek nooit zijn uitgelicht.’ Zijn helden Bryan Adams en John Denver kregen ook een logische plaats op het album. Twee dromen kwamen met zijn huwelijk en de geboorte van dochter Emma al uit.’Ik heb dus niet veel dromen meer, maar als ik ooit een duet zou kunnen doen met Bryan Adams, is mijn geluk helemaal compleet.’
‘Ik ben misschien wel het meest trots op het feit dat ik in 2005 als een komeet omhoog schoot en ik dat heb kunnen vasthouden. Ik heb meer bereikt dan ik ooit had durven dromen, met een Edison, TMF Award, Gouden Harp en alle platina platen. Daarnaast krijg ik tegenwoordig ook geweldige kansen op andere vlakken; ik ben presentator en heb zelfs de hoofdrol in Het Bombardement gekregen. Toch blijft muziek mijn leven. Ik verlang toch altijd naar die zaal die uit zijn dak gaat. Toch is mijn leven wel veranderd; het draait nu allereerst om mijn gezin. Daarin vind ik uiteraard een enorme inspiratiebron.’

Jan Smit boeken doe je bij BuroNL!

Boeken voor jouw evenement? Jan Smit boek je bij BuroNL. Ons gehele team helpt graag met al jouw vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Bekijk ook onze andere artiesten