Selecteer een pagina

Gerard Joling

Wil je Gerard Joling boeken voor een optreden?

BuroNL is het boekingskantoor voor alle Nederlandse artiesten. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Gerard Joling voor een evenement.

Gerard Joling is met een track record van meer dan 28 jaar niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse showbizz. Gerards naam is meer dan gevestigd. En omdat er niets is dat Gerard niet kan en nog niet heeft gedaan is Gerard het beste te omschrijven als showmaster en entertainer pur sang. Over zang gesproken, welke zijstapjes Gerard ook maakt, op welk vlak hij ook schittert, zingen blijft centraal staan in zijn inmiddels ongeëvenaarde carrière. Zijn vele muzikale onderscheidingen en gouden en platina awards die hij tot nu toe in ontvangst mocht nemen spreken eigenlijk voor zich.

Als kind stond Gerard al graag in het middelpunt van de belangstelling. Gezien worden en mensen vermaken loopt als een rode draad door zijn leven. Hij startte zijn carrière in de spotlights als fotomodel en danser. In 1985 breekt Gerard door, na jaren van demo’s sturen naar platenmaatschappijen, met een derde plaats in de finale van de allereerste talentenshow op de Nederlandse televisie: de destijds razend populaire Soundmixshow van Henny Huisman. Gerards eerste hit ‘Love is in your Eyes’ liet niet lang op zich wachten en werd al snel bekroond met dubbel platina. ‘Ticket to the Tropics’ kwam binnen afzienbare tijd op de nummer 1 positie. Vanaf dat moment weet iedereen wie Gerard Joling is. Een glansrijke carrière volgt, zowel nationaal als internationaal.

Gerards eerste vijf albums zijn zowel nationaal als internationaal succesvol. Zijn eerste album behaalt zelfs al tijdens de voorverkoop de gouden status. Met het album ‘No More Boleros’, dat in 22 landen wordt uitgebracht, overtreft hij zijn eerdere succes. ‘No More Boleros’ staat in Nederland én in het verre oosten wekenlang op nummer één, terwijl hij daar nog nooit had opgetreden.

In 1988 wordt Gerard gevraagd Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Dublin. Hij eindigde in de top tien met het liedje ‘Shangri La’. In de jaren negentig debuteert de dan al immens populaire Gerard als televisiepresentator in het karaokeprogramma ‘Karaoke op 4’ van RTL4, een eigen show met miljoenen kijkers. De titelsong neemt hij ook voor zijn rekening en die bestormt direct de hitparade. Ook is Gerard met grote regelmaat special guest in het kijkcijferkanon Life & Cooking van Carlo Boszhard en Irene Moors. Vervolgens presenteert Gerard drie seizoenen lang het succesvolle programma ‘De Waarheid’ op SBS6. Het bevalt Gerard goed bij SBS6 waar hij uiteindelijk ook drie jaar lang ‘Shownieuws’ presenteert en voor deze zender is hij tot op de dag van vandaag nog met regelmaat aan de slag.

Tussendoor trekt hij in een periode van vier jaar ook nog eens volle zalen in alle gerenommeerde theaters in Nederland, eindigend in een eveneens uitverkocht Carré. In 2004 trekt de reality soap ‘Only Joling’ miljoenen kijkers. Ook het televisieavontuur ‘Joling & Gordon Over De Vloer’ houdt drie seizoenen lang wederom miljoenen mensen aan de buis gekluisterd. Eind 2004 staat Gerard met zijn live show ‘Only Joling’ in een uitverkocht Ahoy en in 2004 start Gerard met René Froger en Gordon de gelegenheidsformatie ‘De Toppers’. Dit concept, met jaarlijkse concerten in de Amsterdam ArenA, groeit uit tot een mega succes dat anno 2013 nog altijd staat als een huis. Ruim twintig jaar na deelname aan een talentenjacht doet Gerard het ook goed als presentator van diverse talentenshows: drie seizoenen ‘Popstars’, drie seizoenen ‘Popstars the Arivals’, drie seizoenen ‘Wie ben Ik’, twee seizoenen ‘Holland’s Got Talent’ en het spectaculaire ‘Hole in the Wall’. Bovendien straalt hij – ruim tien jaar nadat hij zelf als speciale gast in bijna honderd Holiday On Ice shows voor honderdduizenden toeschouwers de sterren van de hemel schaatste – naast Nance als presentator van ‘Sterren Dansen op het IJs’.

In 2007 bereikt de single ‘Maak Me Gek’ de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten en stijgt ook het gelijknamige album naar de hoogste positie van de Top 100. Na duetten met wereldsterren als Randy Crawford, George McCrae, Nana Mouskouri, Tracy Wong en The Trammps en ook met nationale grootheden als Ruth Jacott en Herman Brood, neemt Gerard een postuum duet met André Hazes op. ‘Blijf Bij Mij’ is wederom een hit, die dertien weken op nummer 1 staat en bovendien de best verkochte single van 2007 wordt. Eind 2007 staat Gerard twee keer in een uitverkocht Ahoy met zijn concert ‘Stout en Nieuw’. Ook het album volgend op ‘Maak Me Gek’, getiteld ‘Bloedheet’, brengt nummer 1 hits voort: ‘Ik Hou d’r Zo Van’ en ‘Laat Me Alleen’, een postuum duet met Rita Hovink. Het album bereikt eveneens de gouden status.

In 2009 valt Gerard, na een veelvoud van onderscheidingen, een vrij unieke eer te beurt. Hij wordt voor de tweede keer in was gegoten omdat de Gerard van vlees en bloed na zestien jaar weinig gelijkenis meer vertoont met het wassen beeld. De nuchtere, in Schagen geboren en getogen, Gerard mag zich hiermee scharen onder beroemdheden van wereldformaat als Johan Cruijff en de leden van het Koninklijk Huis.

In 2010 komt het album ‘Gewoon Gerard’ uit en viert Gerard zijn vijfentwintigjarig jubileum. In dit jaar blijkt ook dat niets menselijks Gerard vreemd is. Na jaren van hollen zonder stilstaan, soms ingehaald door zijn eigen succes, raakt Gerard opgebrand. Hij is vier maanden uit de roulatie, om vervolgens weer ijzersterk terug te keren. Op televisie, met ‘Sterren Springen’, ‘Vliegende Hollanders’, ‘Sterren Dansen op het IJs’ en een nieuw album ‘Ik Ook van Jou’ dat verschijnt onder een nieuw label. De eerste single van dit album, ‘Echte Vrienden’, een duet met Jan Smit, bereikt de eerste plaats in de hitlijsten. De samenwerking met Jan Smit bevalt zo goed dat Gerard een platencontract bij Vosound, het platenlabel van Jan Smit, tekent. Met ‘De Nacht Voorbij’, geschreven door Jan Smit en ook van het nieuwste album ‘Ik ook van Jou’, behaalt Gerard wederom de hoogste positie in de hitlijsten. In april 2013 ontvangt Gerard een Koninklijke onderscheiding. Met de ontvangst van deze eervolle onderscheiding mag Gerard Joling zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Kortom, het gaat lekker met Gerard. In oktober van 2013 verzorgde Gerard weer eens een groots eigen concert, ditmaal in de Ziggo Dome in Amsterdam. Twee maal volledig uitverkocht! Een show waarin hij ‘gewoon’ lekker zichzelf is en waarin hij solo én samen met bijzondere gasten het publiek in vuur en vlam zette. In de weergaloze live show ‘LEKKER’ passeerde alle hits en muzikale hoogtepunten de revue.

De hereniging van Geer & Goor zorgde wederom voor torenhoge kijkcijfers. Samen leefde zij een maand lang op AOW niveau voor het programma ‘Effe Geen Cent te Makken’. Met dit programma verkregen zij extra aandacht voor het ‘Ouderenfonds’ en hebben zij duizenden nieuwe vrijwilligers geworven.

Met twee benen op de grond en dicht zijn publiek is Gerard is waar hij als kleine jongen altijd van droomde: de top!

Gerard Joling boeken doe je bij BuroNL!

Boeken voor jouw evenement? Gerard Joling boek je bij BuroNL. Ons gehele team helpt graag met al jouw vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Bekijk ook onze andere artiesten