Selecteer een pagina

Ik geloof in mij

Biografie

In elke dorpskroeg is tegenwoordig wel een lokale volkszanger te vinden, maar slechts weinig van hen weten ook landelijk door te breken met hun Nederlandstalige hits en feestmuziek. De realityserie ‘Ik geloof in mij’ volgt zeven ambitieuze artiesten die dat wél proberen. Dat blijkt echter nog niet zo makkelijk te zijn.

De zeven artiesten die gevolgd worden staan allemaal op een ander punt in hun carrière. De één begeeft zich al jaren in het schnabbelcircuit, terwijl de ander pas net aan zijn artiestenloopbaan is begonnen. Ze hebben allemaal dezelfde eigenschap: ze zijn ervan overtuigd een rasentertainer te zijn, die op het punt staat om door te breken.

Met hard werken, eigen creativiteit en een rotsvast geloof in jezelf hopen René Le Blanc, Dario, Rutger van Barneveld, Johan Kettenburg, Wally Mckey, Dave van Well en Gio uiteindelijk landelijke bekendheid te vergaren. De één noemt zijn talent “een gouden keeltje”, de ander vindt het een gave en weer een ander denkt zelfs dat het zijn roeping is. “Ik hoor gewoon bij die toppers!” aldus René de Wit, beter bekend als René Le Blanc – of de Nederlandse Engelbert Humperdinck. En Rutger van Barneveld wil met een zelfgeschreven nummer eindelijk doorbreken.

De weg naar succes is echter lang en vol hobbels, dat blijkt wel uit deze realityserie. Hard werken, een flinke dosis creativiteit en altijd in jezelf blijven geloven kunnen je een eind op weg helpen. In de eerste afleveringen laten ze zien hoe hun route naar succes er uit ziet. Ook in Ik geloof in mij slaat de coronacrisis echter onherroepelijk toe: weten deze artiesten dat te overleven?

De realityserie ‘Ik geloof in mij’ is vanaf vrijdag 16 oktober wekelijks om 22.00 uur te zien op SBS6.
(foto: © Wessel de Groot/Talpa)

Bekijk ook onze andere artiesten