Selecteer een pagina

Lee Towers

Wil je Lee Towers boeken voor een optreden?

BuroNL is het boekingskantoor voor alle Nederlandse artiesten. Op onze website vind je alle informatie met betrekking tot het boeken van Lee Towers voor een evenement.

Lee Towers is de man – en al zijn collega’s uit het vak zullen het grif beamen – die pionierswerk heeft verricht. Door zeker in het begin, dwars tegen alle heersende stromingen, principes en goedbedoelde adviezen in, toch uit te pakken met spectaculaire shows, waarop men met recht het predicaat “Internationale Klasse” kon plakken. Zijn eerste krachttoer vond plaats in november 1980, in zijn eigen thuishaven Rotterdam, waar hij tot vele verbazing de plaatselijke muziektempel De Doelen eerst deed uitverkopen en vervolgens trakteerde op een avondje “Towers”, dat zelfs de grootste cynicus binnen de kortste keren voor zich won. Vanaf dat moment heeft de als Leen Huyzer geboren zanger, die basis verder uitgebouwd. Via een volgend prestigeconcert in het Amsterdamse Carré, om vervolgens het jaar daarop en aansluitend twee seizoenen toerend door het hele land (incl. Antwerpen) te gaan. Deze theaterproductie was er een met “alles d’r op en d’r an”, nog niet vertoond. In de daarop volgende jaren groeide de uitstraling van dit fenomeen dusdanig, dat het aantal avonden telkens moest worden uitgebreid: van twee tot vier, van vier tot zes, ja zelfs tot acht (twee maal toe).

Mijn geheim is “dat ik heel dicht bij de mensen sta” heeft LEE TOWERS wel eens geroepen, om aan te geven dat hij best aanvoelde dat er “in den lande” heus wel behoefte bestond aan hoogwaardig entertainment en dat men best bereid was om voor kwaliteit een paar centen meer neer te tellen.

Ook in de jaren negentig is en blijft dat enorme podium voor hem een zeer centrale plaats innemen in zijn artistieke agenda. De frequentie is alleen iets teruggeschroefd. Wie hem een beetje kent, weet hoe dat komt: zijn nimmer afnemende behoefte aan nieuwe uitdagingen moet er mee van doen hebben. Dromen waarmaken, dat is zijn specialiteit, zijn handelsmerk geworden. Als bewijs daarvan, geldt ook zijn imponerende platencatalogus, die behalve vele publieksbonussen in de vorm van gouden en platina schijven, ook talloze vakprijzen als Edisons, Tros Productieprijs, Gouden Harten van Rotterdam, Special Award als Entertainer of The Year, etc. etc., behelst. Werd hij, ooit onderhoudsmonteur van beroep, in zijn beginjaren gemakshalve nog wel eens bestempeld tot “De Nederlandse Sinatra”, intussen is ieder muziekliefhebber ervan doordrongen dat deze zanger, ondanks allerlei overduidelijke Amerikaans invloeden, staat voor een zeer eigen identiteit. 

Want één ding staat vast, LEE TOWERS, die als de grondlegger wordt gezien van alle grote evenementen in Nederland en in het bijzonder in AHOY, heeft vele jaren bewezen dat het zelfs in een klein land als Nederland mogelijk is gigantische produkties te realiseren. Dit spuit voort uit zijn kracht van positief denken, gekoppeld aan zijn zakelijk gevoel voor realiteit en niet te vergeten het Amerikaanse spreekwoordelijk gezegde: “BELIEVE IN YOUR DREAMS”. Het is dit alles waardoor een trend in werking is gezet die inmiddels door een select aantal collega’s is opgevolgd. Met respect wordt gesproken over de Rotterdamse ZANGER / ONDERNEMER, LEE TOWERS, die mede daardoor, en zijn vele werk voor diverse goede doelen in de afgelopen jaren, werd onderscheiden als RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU. Kortom, een man die zijn dromen waarmaakt!

Lee Towers boeken doe je bij BuroNL!

Boeken voor jouw evenement? Lee Towers boek je bij BuroNL. Ons gehele team helpt graag met al jouw vragen over deze act. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via ons contactformulier, per e-mail of telefonisch.

Bekijk ook onze andere artiesten