088-482 82 02 info@buronl.nl

Frank van Etten

Biografie

Zoals vele artiesten begon ook Frank van Etten zijn zangcarrière in de vertrouwde omgeving thuis. Hij begon vooral het optreden leuk te vinden. Dat was voor hem in die jaren de rede om aan de vele talentenjachten in het land mee te doen.

Menig keer kwam hij thuis met een eerste plaats en mede door het succes op de deze talentenjachten kwam er vraag naar optredens in het land. Door zijn jeugdige leeftijd, hij begon al toen hij twaalf jaar oud was, waren de optredens natuurlijk niet zo frequent doch daar waar hij kwam was het altijd feest.

Hij nam zijn zangcarrière nu echt serieus en begon op zijn veertiende zang- en danslessen te nemen en zo ontwikkelde hij zich al op jonge leeftijd tot een goede bühne artiest. Vanaf zijn vijftiende kwamen er meer optredens het waren toen vooral de campings en buurthuizen in het land waar hij het publiek op professionele wijze amuseerde.

Tijdens één van die optredens, Frank was toen 19 jaar, kwam hij in contact met het producers duo Henny Thijssen en Gerto Heupink, (songwriters van o.a. André Hazes, Corrie Konings, Renee de Haan etc.) die zo enthousiast waren dat ze Frank aanboden wat studio opnames met hem te maken. Die opnames kwamen in 2001 terecht bij platenmaatschappij DEE 2 Records en ook daar waren ze van mening dat Frank een groot talent is en zo kon hij op zijn 19e een meerjarige artiestencontract tekenen bij DEE 2 Records.

Zijn eerste single “Pluk alle sterren” kwam uit en kreeg zeer veel aandacht op de regionale zenders en bij Radio Nationaal. Zo ook zijn tweede single “Geluk”, maar de echte doorbraak kwam met zijn derde single “Leef als een zigeuner”.

Vooral in Brabant, daar waar het Nederlandse lied nog steeds ongekend populair is, is Frank een absolute topper. Dit bewijst ook de verkopen van zijn debuut album “De weg naar geluk” waarvan al vele duizenden exemplaren over de toonbank gingen.

In 2003 is de vierde single van Frank van Etten verschenen met als titel “Deze nacht ben jij van mij”. Het is een cover versie van een hit uit Mexico die in 2000 bekroond was tot Latin Song Of The Year met als oorspronkelijke titel “Por mujeres como tu” uitgevoerd door Pepe Aquilar. Het nummer is op voortreffelijke wijze bewerkt door het duo Thijssen en Heupink en werd een bescheiden succesje in Nederland.

Franks tweede album “Voor altijd samen” is in april 2004 uitgebracht met als voorloper de single “Waar ze voor leeft”. Henny Thijssen en Gerto Heupink waren ook nu weer verantwoordelijk voor de songs, de arrangementen en de productie.

Frank van Etten zegt over dit duo: Zij voelen mij zo ontzettend goed aan en ik voel me zo betrokken bij de nummers die ze voor mij schrijven, we zijn een echte drie-eenheid.

Met Frank,s carrière gaat het nu bijzonder goed. Twee jaar geleden had hij nog amper 4 optredens per maand nu heeft hij er vier per week en daarvan bijna de helft in Brabant. Want in Brabant, is het Hollandse lied en dus ook Frank’s muziek razend populair. Zijn single Leef als een zigeuner verkoopt anderhalf jaar na de release nog steeds.

Maar nu even over deze CD Voor Altijd Samen het is een zeer goede en ook een zeer afwisselende plaat geworden, een absolute topper in het Hollands populaire genre. 14 Nieuwe romantische soms sentimentele, maar ook zeer commerciële songs. Luister maar eens naar Kruip nog even dicht bij me, Deze nacht ben jij van mij, Geluk is alles wat ik wil, Mijn vriend (een ode aan zijn vader) en het Multi culturele werkje Rashida. Maar ook het slepende zigeuner ritme van Als zij geeft, heeft iets melancholieks en de song over zijn zoontje Jamy allemaal op het lijf geschreven van Frank van Etten. Het album besluit met een bonus track een Medley van Frank,s eerste drie singles (Pluk alle sterren, Geluk en Leef als een zigeuner).

Bekijk ook onze andere artiesten