Kappie - Buro NL

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Zanger en entertainer Kappie (Dinand Leferink) is een rasechte Tukker en weet wat een feestje bouwen is. Met zijn jarenlange ervaring als drummer/zanger in diverse bruiloftsbands en specifiek dansavonden weet hij vaak in een record tempo de gasten in beweging te krijgen. Of het nu gaat om gezellige inhaak walsmedley, strikt danstempo of juist een luisterliedje? Alles komt voorbij. Kappie is geschikt voor een avondvullend programma op bruiloften, verjaardagen waarbij het 55+ repertoire bewust de boventoon voert. “Het moet een feest der herkenning zijn, waarbij de muziek de herinneringen terug brengt aan de jaren “60 en “70 toen de bruid/bruidegom of jarige uitging of ging trouwen”, aldus Kappie.

Kappie zingt met een uitzondering daargelaten hoofdzakelijk Nederlandstalig en Duitse schlagers. Een polonaise en een ode aan het bruidspaar ontbreekt natuurlijk niet. En nog belangrijker voor de doelgroep, er is voldoende gelegenheid om nog met elkaar te kunnen kletsen vanwege het aangepaste volume.


"KAPPIE"  (Markelo)maakte als drummer/zanger jarenlang deel uit van bekende feestduo’s in de jaren ’70 en ’80. Al op jonge leeftijd speelde hij het toen bekende dans- en showorkest TSM.  In 1979 produceerde hij zelf de nog nu nog veelgevraagde piratenhit  "Mijlen Ver". Daarnaast maakte hij in die periode deel uit van de Apollo Big Band uit Goor (bekend om hun James Last  sound). Dinand was gedurende 10 jaar zanger en tekstschrijver bij het dialectgezelschap “De Maarkel Mennekes” en zong in het duo The Berrets.  In 2011 bracht hij een succesvolle Duitstalige CD uit met de titel "Kappie Tanzcafe"  Daarnaast is Dinand dirigent van het dameskoor “De Hoolter Deerns” uit Holten. In het dagelijks leven is Dinand o.a. werkzaam voor het nationaal bekende entertainmentbureau Viking Entertainment  in Heeswijk Dinther (kantoor Regio Oost) en is hij tevens de Uitvoerend Producent van streektaal theatervoorstellingen als Ode aan de Wierdense Revue en Jan Riesewijk & Co.          

Seniorenmiddagen:

Daarnaast is Kappie veelgevraagd om op te treden voor de bekende Seniorenmiddagen in het land. Dat kan zijn in zalencentra of feesttenten tijdens de jaarlijkse dorps- en zomerfeesten of in verzorgingstehuizen.

© 2017 - Damenson Unlimited. Alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu